Autó lízing? Autó lízing menete? Céges autó lízing?

Túl sok fogalom, megnevezés, kérdés melyekre, ha nem tudjuk a választ, itt megkapjuk.
Olvasási idő: 5 perc
FlottaMan_autolizing
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email
Megosztás itt: print
A FlottaMan Zrt. szeret bérbe adni, mert meggyőződése, hogy ez a legkedvezőbb konstrukció azoknak a vállalkozásoknak, akik nyereségesek és ÁFA-t tudnak levonni. Azonban, ha valaki nem szeretne bérelni, megmaradna a lízingnél, akkor álljon itt néhány gondolat a banki termékekről.

Tartalomjegyzék

Autó lízing – Autólízing – Autó lízingelés – Mit jelent az autólízing?

 • A finanszírozó veszi meg az autót és a lízingbe vevőnek adja használatba. Ez alapján a finanszírozó lesz a tulajdonos és a lízingbe vevő az üzembentartó.
 • Továbbá egy előre meghatározott autóra lehet csak felvenni (a vételár 60%-80%-a), önerő szükséges a legtöbb esetben (20% – 50%) és casco is a legtöbb esetben kötelező.
 • A lízingelt eszköz a mérlegben szerepel. A cég értékcsökkenést számol el.
 • A lízingdíj tőkéből és kamatból áll.
 • Van zártvégű- és nyíltvégű pénzügyi lízing.
  • A zártvégű lízingnél nincs ÁFA levonási lehetőség, kivéve a haszongépjárműveket. A futamidő végére teljesen kifizeti a lízingelő az eszközt, a végén automatikusan a birtokába kerül. Elképzelhető maradványértékes konstrukció, ami azt jelenti, hogy az utolsó részlet egy nagyobb összeg, ekkor kerül át a tulajdonba az eszköz.
  • A nyíltvégű lízingnél a céges használat arányában, vagy útnyilvántartás nélkül 50%-ban levonható az ÁFA. Ugyanúgy a könyvekben tartja nyilván, értékcsökkenést számol el. Jellemzően egy 20% körüli maradványérték van a futamidő végén, amiért megveheti a bérlő, vagy vevőt jelölhet ki rá. A piaci érték jellemzően magasabb, mint a bank által megadott maradványérték. Tehát több kamatot kell kifizetni így, és az ÉCS is a céget terheli.

 

Egyébként ez HUNGARIKUM. Sehol a világon nincs ilyen. Van a lízing és a bérlet. A világ “okosabbik” felén a személyautónál is le lehet vonni az ÁFA-t, nem a konstrukciótól függ. Viszont ami érdekes, hogy ha levonjuk az ÁFA-t, akkor előnyhöz jutunk. Méghozzá olyan előnyhöz, ami most a PTK-ba ütközik. Mert ÁFA-t levonni és tulajdont szerezni együtt nem lehet. Tehát ha nyíltvégű pénzügyi lízinget választok és a végén megveszem cégként a kocsit, esetleg utólag jön a NAV és kifizetteti az ÁFA-t. Majd persze csak akkor, ha kell a pénz a NAV-nak. Mert persze több százezer ilyen szerződés volt eddig… Tehát szemet hunynak felette. De meddig?

Illetve van még egy aspektus.

Tételezzük fel, nem veszi meg a cég, hanem szól a rokonnak, hogy a végén vegye meg ő maradványértéken. Például hozzájut valaki magánszemélyként egy 3 milliót érő autóhoz 1 – 1,5 millióért. Ezek után mondjuk eladja 3-ért. Akkor keletkezik-e adófizetési kötelezettsége? Gondoljuk végig, kit ért kár: A Magyar Államot, mert a vállalkozás ÁFA-t vont le. A Magyar államot, mert a vállalkozás cégbe számolta el a költségeket és kamatokat, ami a piacinál magasabb volt, hogy a végén alacsonyabb maradványérték keletkezzen. A végén pedig egy magánszemély jut olyan előnyhöz, amivel termel 1,5 milliót ZSEBBE és nem adózza le. Na igen… Ez mennyire életszerű?

 

Autó lízing menete

A márkakereskedő szerződésben áll egy vagy több lízingcéggel, így biztosan tud segíteni. Csak kérdezd meg tőle, hogy kikkel áll kapcsolatban, melyik-milyen. Utána is tudsz nézni a cégeknek aláírás előtt.

 1. Autó kiválasztás majd autó megrendelés.
  • A cégek nem küldik “fel” bírálatra a vevőt, csak ha már megérkezett a kocsi! Igen is kérje a vevő, hogy nézessék meg a bankban, hitelképes-e. Miért? Mert ugye előleget fizet a kereskedésnek, megrendeli a kocsit, majd az autó megérkezik. Ekkor kezdik intézni a hitelt, mikor is kiderül, hogy hopp…nem hitelképes. Kocsi meg ott. Ilyenkor elbukja a foglalót? Vagy hogy is van? Esetleg másik út, hogy a vevő megy be a saját számlavezetőjéhez és kérdezi meg, kaphat-e hitelt. Legyünk tudatos vásárlók!
 2. Lízing ajánlatkérés
 3. Bonitásvizsgálat
  • Gépjárművizsgálat
  • Hitelképesség-vizsgálat
  • Pótbiztosíték kérés
 4. Szerződéskötés
 5. Biztosítások kötése
 6. Autó átvétel

 

Céges autó lízing feltételei – Céges autó lízing

A lízingelni kívánt autónak tehermentesnek kell lennie, érvényes forgalmi engedéllyel és törzskönyvvel, illetve KGFB biztosítással is rendelkeznie kell. Szervezetek számára a lízingbe adók 12-84 hónapnyi futamidőt biztosítanak. A szokásos futamidő a 36 és 48 hónap. Erre az időszakra lízingeljük az autót, ezen időszak után pedig függően a lízing tipusától történik az autó visszaadása/megvásárlása. Olvasd el a nyílt- és zártvégű lízing közötti különbséget itt. Nincs kikötve, hogy új- vagy használt autót lehet lízingelni, így bárhogy dönthetünk. Azonban nagyon fontos, hogy minden esetben járjunk utána a költségeknek. Ugyanis például használt autónál fontos, hogy az autó rendelkezzen ÁFA tartalommal. Nézd meg, hogy céges autót kiktől lenne érdemes bérelni itt. Vagy vedd fel velünk a kapcsolatot alább.

 

 

Autó lízing feltételei – Autólízing feltételei

Minden szervezet mást és mást követel meg, bár nagyságrendileg megegyeznek. Mi az alap dolgokat írjuk le. Az MNB oldalán tudsz olvasni bővebben, ha érdekel a hitel-lízing, itt tudod elérni.

 • Működő cég vagy egyéni vállalkozás – pozitív egyenleg és minimum két lezárt pénzügyi év (sok esetben nem feltétel a nyereségesség megléte és a két lezárt év sem). Lehet új cég is, de akkor magasabb valamivel a kezdő lízing díj. Illetve új cégnél inkább csak a kommersz autók mennek át.
 • Adószám
 • Aláírási címpéldány
 • Az előző évi mérleg- és eredménykimutatás illetve friss főkönyvi kivonat
 • 20% kezdő lízing díj

 

Az alábbi két feltételről megoszlanak a vélemények ezért külön tüntetjük fel.

 • 21. életévüket betöltött, magyar állampolgárságú, magyarországi állandó lakcímmel és rendszeres jövedelemmel rendelkező természetes személyek (magánszemélyek)
 • Minimum kétéves vezetői engedéllyel rendelkező magánszemély

 

Autólízing egyéni vállalkozó – Egyéni vállalkozó autó lízing

Minden szervezet mást és mást követel meg, bár nagyságrendileg megegyeznek. Mi az alap dolgokat írjuk le. Az MNB oldalán tudsz olvasni bővebben, ha érdekel a hitel-lízing, itt tudod elérni.

 • Vállalkozói igazolvány vagy a vállalkozás működéséről szóló engedély
 • Az előző évi adóbevallás, az aktuális naplófőkönyv vagy pénztárkönyv
 • 20% kezdő lízing díj

 

Az alábbi két feltételről megoszlanak a vélemények ezért külön tüntetjük fel.

 • 21. életévüket betöltött, magyar állampolgárságú, magyarországi állandó lakcímmel és rendszeres jövedelemmel rendelkező természetes személyek (magánszemélyek)
 • Minimum kétéves vezetői engedéllyel rendelkező magánszemély

 

Autó lízing cégek – Autó lízing Magyarország – Autó lízing Budapest

A bankok és autólízing cégek tartoznak ide.

Az optimális választás a tartós autóbérléssel foglalkozó cégek, mint amilyen a FlottaMan Zrt. is. Mi nem foglalkozunk az autólízing folyamatával és a tartós bérlés kapcsán Önnek sem kell majd. Ha lízing, akkor érdemes a bankhoz menni és tájékozódni részletesen, majd végigmenni a korábban említett folyamaton. Ha tartós bérlet, jöjjön hozzánk.

Bővebben itt tudsz olvasni arról, hogyan válassz partnert.

A FlottaMan Zrt. a Magyar Lízingszövetség tagja. Link itt.

 

Autó lízing 0 önerővel?

NINCS!

Cégnek minimum 20% kezdő lízing díj, magánszemélynek pedig körülbelül 25% kezdő lízing díj. Érdemes körbenézni és tájékozódni a bankok és autólízing cégek között.

Tartós bérlet 0 önerővel?

Minden esetben a cég mérlegén, méretén múlik, hogy tartós bérelhető-e kezdő befizetés nélkül egy gépjármű. Amikor valaki ebben gondolkodik, fontos tudnia, hogy a havi bérleti díj valamivel magasabb lesz.

 

Tartós bérlet ajánlatok

A mindig aktuális ajánlatainkat itt lehet megtekinteni.

 

 

Bármilyen típusú autó tartós bérlete lehetséges, ebben az esetben itt tud ajánlatot kérni.

 

 

Autó lízing kalkulátor – Autólízing kalkulátor – Lízing kalkulátor

Bárhol találkozol ilyennel, csupán egy hozzávetőleges számot fogsz kapni. Érdemes egyeztetni élő személlyel és máris pontosabb összeget kapunk. Vagy kérj ajánlatot az adott banktól vagy autólízing cégtől. A bank, aki a kalkulátort üzemelteti, nem foglalkozik vele, hogy hány autót veszel és honnan.  Mennyiségi kedvezményt ne várj. A saját belső szabályzata alapján ad meg egy kamatot. Ha az autó drága, és alacsony a kezdő lízing díj, emeli a kamatot. Ha több autót veszel, nő a kockázat, és emeli a kamatot.

 

Lízing autó – Lizing autó – Lízingelt autó – Lízing autó

Milyen legyen a lízing autó? Olvasd el a korábbi írásainkat itt. Biztosan találsz hasznos infót a választáshoz.

 

Mit jelent a lízing? Mit jelent a lízingdíj? Mi a lízing szerződés?

A lízing egy eszköz alapú finanszírozási szerződésfajta, ahol két szereplő, a lízingbeadó és a lízingbevevő meghatározott időre köt egymással szerződést egy vagy több lízingtárgy használatára. A lízingbeadó vállalja, hogy a szóban forgó eszközt, azaz a lízingtárgyat megvásárolja, és a lízingbevevő részére átengedi annak használati jogát. Cserébe a lízingbevevő köteles lízingdíjat (havi díj) fizetni. A lízingszerződés lejártakor a lízingtárgy automatikusan, vagy maradványérték megfizetése mellett a lízingbe vevő tulajdonába kerülhet, attól függően, miképp állapodtak meg a lízingszerződés megkötésekor.

 

Mit jelent az operatív lízing?

Az operatív lízing tartós bérletet jelent. Tehát nem más, mint egy eszköz határozott idejű bérbeadása. Tartósan bérelhetünk autót, lakást, komolyabb nyomtatót és akár egész épületet is a cégünk számára. Bővebben itt olvashat az operatív lízing jellemzőiről.

 

 

Olvasd át a többi írásunk is ezen a linken.

Amennyiben tetszett a cikk, nyomj egy like-ot és oszd meg a Facebookon és/vagy a LinkedIn-en. Hátha segítség lehet másnak is. Köszi.

Köszönöm, hogy elolvastad, bízom benne, hogy tudtunk segíteni.

Óvatosan az utakon!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email
Megosztás itt: print
Iratkozz fel, hogy publikálás előtt kapd meg a cikkeket!
*Elfogadom az Adatvédelmi Nyilatkozatot

Iratkozz fel, hogy publikálás előtt kapd meg a cikkeket!
*Elfogadom az Adatvédelmi Nyilatkozatot

Nem találta meg amit keresett?

flottaman-flottakezelo